Samomor: večplastni fenomen

Samomor: večplastni fenomen (vir: emka.si)

Samomor: večplastni fenomen (vir: emka.si)

Samomor: večplastni fenomen je naslov knjige avtorja Žige Valetiča, ki je bila sicer izdana leta 2009. V Sloveniji na področju samomora in sorodnih problematik morda pogrešamo literaturo v slovenščini, še posebej pa dela domačih avtorjev, zato je omenjeno knjigo gotovo vredno izpostaviti.

Gre za poljudno knjigo, ki se problematike samomora dotika s potrebnim znanstvenim pristopom, tako zbrano kredibilnost pa posreduje skozi splošen in razumljiv jezik. Tako je knjiga Samomor: večplastni fenomen namenjena prav vsem – tako tistim, ki se s samomorom pogosto srečujejo (policisti, zdravniki, socialni delavci, novinarji…), kot tudi tistim, ki bi si želeli o tematiki le nekaj več prebrati.

Avtor začne s splošnim zgodovinskim pregledom, ob katerem se loteva posameznih problemov s področja samomora. Ob dejanskih primerih in številnih zanimivih referencah se seveda sprašuje tudi o stanju v Sloveniji, saj ob nobenem razmišljanju o samomoru ne moremo preskočit dejstva, da naša domovina še vedno sodi med države z visoko stopnjo samomorilnosti. Poleg same tematike samomora se Žiga Valetič v svojem delu ukvarja tudi z duševnimi motnjami, statističnimi, pravnimi, religioznimi in drugimi aspekti samomora, evtanazijo in drugimi resnimi in zanimivimi problemi sodobne družbe.

Knjiga Samomor: večplastni fenomen tako celovito, a poljudno predstavi problematiko samomora in povezanih področji, prav zares odkrivamo različne plasti fenomena samomora. Delo je zelo berljivo, relativno kratko in nedvomno zanimivo, zato ga priporočamo prav vsakomur.

http://www.emka.si/samomor-vecplastni-fenomen/PR/46725

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja