Oddaja Turbulenca: O samomoru

Pohvalno je, da nacionalna televizija predvaja tudi takšne zanimive oddaje, kakršna je bila spodaj opisana Turbulenca. Gostji v pogovoru o samomoru sta bili klinična psihologinja prof. dr. Onja Tekavčič Grad iz Centra za mentalno zdravje ljubljanske Psihiatrične klinike, in dr. Saška Roškar, psihologinja iz Inštituta za varovanje zdravja. Pogovor predstavi nekatere osebne izkušnje omenjenih strokovnjakinj, ki se v okviru svojih služb srečujeta s samomorom, še posebej zanimive pa so izpovedi “navadnih” oseb, ki se jih je samomor tako ali drugače dotaknil.

Ogled oddaje seveda priporočam, čeprav bi si osebno morda želel bolj poglobljenega pogovora. Osebne izkušnje sogovornikov so zelo zanimive in ganljive, pa tudi strokovnjakinji psihologinji povesta nekaj zanimivih podatkov, a za moj okus premalo. Škoda, da je bil pogovor omejen z okviri oddaje, zanimivo bi bilo slišati še kaj več o delu na Inštitutu za varovanje zdravja in na Psihiatrični kliniki.

Posnetek oddaje si lahko ogledate na spodnji povezavi, pod njo pa je še povezava do novice oziroma kratkega povzetka oddaje na spletnih straneh RTVSLO.

http://tvslo.si/predvajaj/o-samomoru-izobrazevalno-svetovalna-oddaja/ava2.159195622/

http://www.rtvslo.si/turbulenca/novica/180

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja