Test: Ali trpite za bipolarno motnjo razpoloženja?

Zanimiva spletna stran Psychology today nudi številne zanimive članke, uporabni pa so tudi različni testi, s katerimi lahko preverite, kakšno je vaše stanje glede na zastavljena vprašanja. Najdemo tudi test za bipolarno motnjo razpoloženja (manično depresijo), ki poleg interaktivnosti sicer ne nudi bistvenih prednosti pred preprostim pregledom simptomov.

Nekoliko bolj obsežen je test za depresijo, ki zastavlja 101 vprašanje in tudi rezultat je gotovo bolj natančen kot pri prej omenjenem testu za bipolarno motnjo razpoloženja. Če vas na primer skrbi, da terapija za vas ne bi bila primerna, lahko pred obiskom psihiatra opravite test in ugotovite, približno kakšno je vaše stanje. Obsežnejši testi navadno nudijo precej točne rezultate, zastavljajo pa tudi veliko vprašanj, ki pomagajo pri razkrivanju duševnega stanja posameznika in morda privedejo do novih odkritij.

V primeru psihičnih težav se vsekakor raje posvetujte s psihiatrom, spletne teste pa vzemite le kot zanimiv in poučen pripomoček, ki lahko pomaga pri spoznavanju vaših težav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja