Že poljub lahko reši življenje

Samomor je dolgotrajen proces, kar pomeni, da nanj lahko vplivajo že tako majhne stvari, kot je preprost poljub. To je na lastni koži izkusil kitajski mladenič, ki ga je tik pred smrtjo rešil poljub neznanke, ki je na pravem mestu ob pravem času sprejela pravo odločitev.

“I’m not saving your life, I just want you to realize how silly you are being.”

– Liu Wenxiu

Sicer je od tega dogodka minilo že drugo leto, vseeno pa lahko zgodbo ponovno na kratko predstavimo: kitajski najstnik se je odločil svoje življenje končati s skokom v globino. Množica, ki se je zbrala okoli mladeniča, ki je z nožem v roki stopal proti robu mostu, ni storila ničesar, kar bi ga odvrnilo od njegove namere. Na njegovo srečo pa se je na pravem mestu znašla nekaj let starejša natakarica, ki je tudi sama že izkusila moč samouničevalnih misli – zaradi težavnega odraščanja je že večkrat poskušala storiti samomor. Vedela je, kako se mladenič počuti, zato je hotela storiti vse, da bi ga obvarovala pred smrtjo. To ji je naposled uspelo na zelo nenavaden način – stopila je do prestrašenega najstnika in ga preprosto poljubila.

Tudi poljub torej lahko reši življenje, na nauk te zgodbe pa moramo gledati širše: ne glede na to, kako končna in trdna se zdi odločitev za samomor, vedno obstaja rešitev. Bližnjim ali neznancem s samomorilnimi mislimi lahko pomagamo na preprost način, ne le z dolgotrajnimi terapijami ali zdravili.

Vir: http://europe.chinadaily.com.cn/china/2011-06/24/content_12767124.htm

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja